< tornar
22 de juny de 2017 a les 13:53

Finançar-se a la xarxa, una alternativa al vostre abast.

finançar-te de forma transparent.

No cal dir que després del trasbals que ha suposat per a tothom aquesta llarga crisi, un dels sectors que n’ha sortit més malparat reputacionalment és el sector financer. Els propis problemes de moltes entitats financeres derivats d’un mal govern corporatiu, sumat a les males pràctiques continuades han agreujat els efectes de la crisi per a molts actors socials. Per aquest motiu la reputació i la percepció social cap a aquest sector aixeca força recels i empeny a molta gent a buscar alternatives pel seu estalvi i la gestió bancària. L’aparició de les Fintech, a cavall de la renovació tecnològica, la crisi de confiança en la banca tradicional i nous enfocaments econòmics com és l’economia col·laborativa, ens obre un món de noves alternatives que van des de la banca ètica, els moviments de diners, les inversions, i com no, el finançament.

El crowlending (finançament participatiu des de plataformes a la xarxa) és una de les alternatives reals que tenim per obtenir recursos d’una forma transparent, ràpida i segura, perquè és una activitat perfectament regulada (Llei 5/2015). Aquestes empreses que operen des de plataformes on-line permeten diversificar el finançament d’empreses i particulars, tot trencant el monopoli que fins ara tenia el sector bancari.

Finançar-se d’una forma transparent també és una manera de manifestar la RSC d’una empresa, perquè publica els seus projectes, els sotmet a l’escrutini dels inversors, i és una bona eina per validar-ne la viabilitat. No podem oblidar la part de comunicació i màrqueting, perquè finançar-se a partir de molts petits inversors representa una campanya de màrqueting positiu del teu projecte, crea prescriptors i n’amplifica la difusió.